Ласкаво просимо
Новини
Загальна інформація
Історія в особах
Видатні випускники
Співробітники
Наукові напрямки
Навчання
Хімбіоцентр
Публікаціі
Відгуки
Фотогалерея
Контакти
Про сайт
Пошук
Oleksandr Grygorenko Web Page
Vasyl G. Pivovarenko Homepage
Профбюро хімічного факультету

Новини



Наступна сторінка



11.03.2024
Вітаємо наших колег!

Вітаємо докторанта, асистента кафедри органічної хімії Костянтина Мельникова, молодшого наукового співробітника Олександра Грищука та аспіранта Олександра Ляшука з одержанням Премії НАН України для молодих учених і студентів за роботу "Функціоналізовані флуоро- та борвмісні насичені циклічні системи для використання в медичній хімії та агрохімії"!

Вітаємо наших колег!

Також вітаємо Олександра Ляшука з одержанням Премії імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка!

31.12.2023
Щирі вітання з Новим Роком та Різдвом Христовим!
Бажаємо всім і кожному – успіхів у навчанні та роботі, міцного здоров’я, незламності та мужності, віри, надії та здійснення всіх задумів! І нехай мир панує в наших серцях, домівках та у нашій рідній Україні!
Пам’ятаємо наших героїв! Слава українському народу! Слава Україні!
31.12.2023
Підсумки 2023 року.
Рік, що минає, став для співробітників та студентів Хімічного факультету справжнім випробуванням.
Рік, що минає, став для співробітників та студентів Хімічного факультету справжнім випробуванням: перші іспити оффлайн після років дистанційного навчання, пари в укритті та суттєве навантаження на всіх учасників навчального процесу. Сподіваємося, що новий 2024 рік буде менш виснажливим та більш плідним. Щиро зичимо великій факультетській родині натхнення, успіхів та якнайшвидшої Перемоги усій нашій країні!
26.12.2023
Професорська задача done!
Студенти кафедри органічної хімії під час виконання найвідповідальнішого та найскладнішого фінального завдання в рамках дисциплін "Аналіз природних сполук" та "Функціональний та елементний аналіз".
Студенти кафедри органічної хімії під час виконання найвідповідальнішого та найскладнішого фінального завдання в рамках дисциплін "Аналіз природних сполук" та "Функціональний та елементний аналіз".
23.12.2023
Сучасні хроматографічні методи дослідження - потужний та ефективний інструмент для вирішення наукових та прикладних задач.
Студенти спеціалізації "Хімія природних сполук" хімічного факультету КНУ в рамках дисципліни "Методи синтезу природних сполук" відвідали хроматографічну лабораторію Інституту гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.
Студенти спеціалізації "Хімія природних сполук" хімічного факультету КНУ в рамках дисципліни "Методи синтезу природних сполук" відвідали хроматографічну лабораторію Інституту гігієни та екології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.
Метою заняття було набуття практичних навичок та розробка оптимальної стратегії контролю вмісту пестицидів в об’єктах довкілля із застосуванням хроматографічних методів дослідження.
16.11.2023
З глибоким сумом сповіщаємо про загибель Бурмагіна Кирила, студента кафедри органічної хімії хімічного факультету.
З глибоким сумом сповіщаємо про загибель Бурмагіна Кирила, студента кафедри органічної хімії хімічного факультету!
Війна продовжує забирати кращих - адже Кирило б міг ще стільки всього зробити в житті. Він добровольцем пішов на фронт і ми маємо бути достойними його громадянського вчинку. Щирі співчуття родині Кирила.
02.10.2023
Сучасна хроматографія - постійний супутник науковців-природничників у хімічних, біологічних, фармацевтичних, імунологічних дослідженнях тощо.
Студенти спеціалізації "Хімія природних сполук" у лабораторіях НВП Enamine Ltd
Студенти спеціалізації "Хімія природних сполук" хімічного факультету КНУ в рамках дисципліни "Методи синтезу природних сполук" нещодавно пройшли навчальний інтенсив у лабораторіях НВП Enamine Ltd з комплексу хроматографічних методів розділення та ідентифікації органічних речовин. Ознайомились з особливостями функціонування сучасних приладів, тенденціями розвитку різних видів хроматографічного аналізу, практичними науковими та виробничими задачами, що постають перед науковцями.
02.10.2023
Магістри I року навчання отримали студентські квитки.
Магістри I року навчання отримали студентські квитки
Вітаємо новоспечених магістрантів кафедри з початком навчання! Бажаємо наснаги, жаги до знань та мирного неба!
11.09.2023
Аспіранти кафедри пройшли атестацію.
Кафедра успішно атестувала усіх своїх аспірантів!
Кафедра успішно атестувала усіх своїх аспірантів! Цього року вперше було спробувано формат звітів у вигляді коротких презентацій, який, схоже, у майбутньому дасть позитивні результати.
01.09.2023
Вітаємо всіх з Днем знань!
Третьокурсники кафедри вже приступили до вивчення органічної хімії ароматичних та гетероциклічних сполук
Третьокурсники кафедри вже приступили до вивчення органічної хімії ароматичних та гетероциклічних сполук.
14.08.2023
European Chemistry School for Ukrainians
We thank organizers of the European Chemistry School for Ukrainians (Prof. Stefan Wuttke and Prof. Joanna Goscianska) for this wonderful program! Many students, professors and researchers of our faculty attended and had an excellent experience. Your support of Ukrainian scientists is very important to us.
European Chemistry School for Ukrainians
30.06.2023
Бакалаври кафедри отримали дипломи.
Бакалаври кафедри отримали дипломи
26.06.2023
Захист кваліфікаційних робіт бакалаврів кафедри органічної хімії за освітньо-кваліфікаційною програмою "Хімія".
20 та 21 червня студенти групи "Органічна хімія" та "Хімія природних сполук" подолали фінальний етап освітньої програми – захист дипломної роботи.
Захист дипломних робіт бакалаврів
Щиро вітаємо студентів із присудженням кваліфікації "Бакалавр" та бажаємо нових професійних звершень та успішного переходу на новий якісний рівень – вступ до магістратури – чекаємо на зустріч з вами у новому навчальному році!
Вручення дипломів бакалаврам-випускникам відбудеться у п'ятницю, 30 червня о 12-00 у ВХА.
13.06.2023
Бакалаври кафедри успішно склали кваліфікаційний іспит з хімії - частина дистанційно, але більшість в оновленій аудиторії 518 хімічного факультету.
Кваліфікаційний іспит з хімії
07.05.2023
Щирі вітання випускникам магістратури кафедри органічної хімії!
Отримання диплому магістра - це момент, що є не тільки кульмінацією вашої наполегливої праці, але й початком нового етапу у вашому професійному житті.
Щирі вітання випускникам магістратури кафедри органічної хімії!
Впродовж усього періоду навчання Ви проявляли високу мотивацію, відданість і захоплення вивченню хімії і органічної хімії зокрема. Ви пройшли складні випробування, досліджували, аналізували та робили цінний внесок у галузь хімічних наук. Ваші зусилля, безсумнівно, дали плідні результати, і ми віримо, що ви будете продовжувати досягати нових вершин.
"Учитесь, навчайтесь та свого не цурайтесь" - слова видатного українського поета Тараса Шевченка. І нехай ці слова стануть для вас натхненням і нагадуванням про постійний розвиток і самовдосконалення.
Бажаємо Вам успіхів у подальших наукових дослідженнях та професійній кар'єрі. Нехай здобуті вами знання завжди будуть великими плюсами, а ваше прагнення до досягнень ніколи не згасає. Розпочинайте своє подальше життя з впевненістю, дійте активно та відповідально, робіть внесок у всебічний розвиток органічної хімії та суспільства загалом.
Щасливої Вам долі під мирним небом!
24.05.2023
23 та 24 травня відбувся захист магістрів кафедри органічної хімії за освітньо-кваліфікаційною програмою "Хімія" (за спеціалізаціями "Органічна хімія" та "Хімія природних сполук").
23 та 24 травня відбувся захист магістрів кафедри органічної хімії за освітньо-кваліфікаційною програмою "Хімія" (за спеціалізаціями "Органічна хімія" та "Хімія природних сполук").
Пишаємось нашими студентами - надзвичайно високий рівень наукових робіт, креативні презентації та плідні наукові дискусії з членами державної екзаменаційної комісії та викладачами кафедри панували цими днями в аудиторії.
Щиро вітаємо студентів із присудженням кваліфікації "Магістр" та бажаємо особистих й професійних досягнень, кар'єрних успіхів, мирного неба і всіх благ!
15.05.2023
Вітаємо наших магістрів спеціалізацій "Органічна хімія" та "Хімія природних сполук" із успішним складанням державного іспиту, який відбувся сьогодні в офлайн-форматі.
Вітаємо наших магістрів спеціалізацій "Органічна хімія" та "Хімія природних сполук" із успішним складанням державного іспиту
Попереду ще один важливий етап - захист кваліфікаційних робіт на здобуття ступеня "Магістр", тож наперед бажаємо успіхів.
Впевнені - ваша освіта важлива для відбудови України.
06.03.2023
Вітаємо викладачів кафедри - Шабликіну Ольгу Валентинівну, к.х.н., доцента та Григоренка Олександра Олеговича, д.х.н., зав. кафедри
із присудженням Премії імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка у номінації "Викладачам та науковим співробітникам за підручники та навчальні посібники".
Премія імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка
З підручником, що номіновано на Премію, можна ознайомитись на сайті кафедри.
29.01.2023
Шановні колеги, з великим сумом сповіщаємо, що пішов з життя наш співробітник Луговий Анатолій Сергійович.
Луговий Анатолій Сергійович Анатолій Сергійович народився 6 червня 1936 року у Харківській області. Дитинство припало на роки ІІ Світової війни у дитячому будинку. Пізніше одержав спеціальність у ремісничому училищі, працював у спеціальному конструкторському технічному бюро інституту геофізики АН УССР робітником високої кваліфікації. З грудня 1986 року і дотепер - співробітник КНУ імені Тараса Шевченка. Спочатку працював у складі Проблемної лабораторії, що займалась розробкою порошкових та інших систем пожежогасіння для промислових вугледобувних шахт. Згодом перейшов до штату кафедри органічної хімії.
Колектив кафедри висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Анатолія Сергійовича. Прощання відбувається 30 січня, о 14:30, на Байковому кладовищі.
25.01.2023
Вітаємо студентів, аспірантів, викладачів та співробітників із початком ІІ навчального семестру 2022-2023 н.р.!
Вітаємо студентів, аспірантів, викладачів та співробітників із початком ІІ навчального семестру 2022-2023 н.р.!
Незважаючи на повітряні тривоги, відключення електроенергії та відсутність зв‘язку навчання проходить у змішаному форматі - лекції в онлайн-форматі, практичні та лабораторні роботи - в лабораторіях хімічного факультету. Бажаємо великих успіхів всім учасникам освітнього процесу та Перемоги!



Наступна сторінка